From the Blog

Semester och segling

4 veckors semester är snart till ända och sommaren kom, men inte den värme som vi kanske väntat på. Trots allt har jag njutit av ledigheten med att vistas på havet så ofta det har varit möjligt. Man lever i en konstig bubbla när man kastar loss från bryggan och inte tar del av några aktiviteter, nyheter eller annan information. Otroligt skönt! Världen blir plötsligt ett helt annat ställe än vad man är van vid.

Denna sommar har jag också skippat de flesta evenemang. Känner mig som en riktig “Hemingway”. Ibland behöver man ta ett steg tillbaka och låta den övriga världen rusa förbi. De flesta verkar springa åt samma håll och det är ledsamt eftersom jag tycker att de springer åt fel håll. Det är förstås min åsikt 🙂

Dagens segling påminner mycket om livet. Vi kryssade i grov sjö och båten gungade rejält i vågorna. Vi tog oss fram, men det var inte direkt bekvämt. Efter flera timmar på kryss svängde jag stäven från vinden och seglen fylldes i en skön slör där vi dessutom surfade fram på vågorna. Min fru kröp upp vid min sida och vi satt och njöt av farten, solen och den fantastiska känslan. Så är det också med livet. Mycket handlar om obekväma perioder, men sedan plötsligt dyker det upp stunder som är helt fantastiska.

 

 

Bild 4

© David Strömbäck 2014