From the Blog

När det som alltid funnits försvinner

När jag såg den här annonsen i tidningen Sydin häromdagen insåg jag att nu kommer mitt liv att förändras!

Jag har under hela mitt 60 åriga liv haft förmånen att besöka Gullans butik i Nämpnäs. Gullans butik har på något sätt blivit en del av mitt liv, den har alltid funnits! Allt sedan jag var liten och började cykla till skolan kunde man svänga in på butiken och köpa godis. Mopeden skulle tankas och tonårsfunderingarna diskuteras. Det har skrattats åt tokroliga historier och vi har alla haft en naturlig träffpunkt mitt i byn. Mitt i byn hos Gullans!

Det har varit trevligt att åka ner till Gullans, som vi brukar säga hemma. Ner till, eftersom vi bott lite utanför byn.

Jag är personligen tacksam för att ha fått uppleva den service och atmosfär som Ingemo och Peter alltid gett oss kunder. Om någon så borde de få en fin utmärkelse av självaste presidenten! Inte för att ni suttit av en massa år, utan för att ni berikat livet för oss alla som besökt er.

Alla byggprojekt och praktiska problemlösningar som Peter bistått med har varit mycket värdefulla. Jag minns bl.a. när jag hade glömt vilken bränsleblandning  jag tidigare köpt för min dåvarande Olympia tuffare. Peter visste – han hade skrivit upp ”Strömbäcks blandning” på dörren till förrådet! Det om något är personlig kundservice på mycket hög nivå.

Jag vet att livet går vidare för oss alla, men personligen kommer jag att sakna möjligheten att åka ner till Gullans. Det har varit nära och man har kunnat köpa några meter plast, en handfull skruvar, bultar eller lite gräsfrön i en påse om man haft det behovet. Det mesta har kunnat anpassas enligt behovet.

Ett sant sommarnöje har varit att åka ner på moped eller motorcykel och hämta färska grisar till kaffet en ledig sommardag! Ofta fick man då även träffa semesterfirare man kanske inte sett på många år. Jag tror att de allra flesta av oss har trivts väldigt bra hos Gullans.

På hösten beställde jag en varmkompost från Gullans. Några dagar sedan fanns den på min gård, utan att jag behövt begära hemtransport! Sådan service kommer inte att finnas mera!

Jag är både ledsen, tacksam och glad! Ledsen för att Gullans butik upphör, tacksam för att nästan hela livet haft förmånen att få åka ner till Gullans och glad för Ingemo och Peters skull. Jag hoppas ni skall kunna njuta av livet många år framöver med allt ni företar er!

Tack!

© David Strömbäck 2014