From the Blog

Sol och sommar och griniga gubbar

Tre veckor har nu gått av min semester och jag är nu inne i det lugna skedet när man äntligen släppt alla måsten. Börjar njuta av att vara riktigt lat! Nåja, riktigt lat är kanske att ta i. Något litet projekt varje dag är kul och ger en känsla av att man kan lyckas med det man håller på med. På bilden bygger jag en vindstopper för grillen!

Sommaren har bjudit på många trevliga upplevelser. Att träffa vänner känns extra kul och att ta del av kulturutbudet som bjuds, det ger ny inspiration till egna projekt.

På tal om projekt så har jag det senaste halvåret varit otroligt lat. Fjolårets långa satsning på nya låtar krävde en hel del och sedan dess har jag saknat inspiration att skapa något nytt. I regel brukar jag vara lat och lite kreativt deppad ett halvår efter en större satsning. På något sätt tror jag att det är en nödvändig process för att kunna ta till sig något nytt. Därför känns det nu extra kul att få komma ut och spela för publik.

För en tid sedan hade jag förmånen att få spela för FDUV på deras sommarfest och det måste jag säga hörde till en av årets höjdpunkter. Den kärlek och värme man får av den publiken är svårslagen. Framöver får jag se framemot flera sommarspelningar.

När man kommit upp i min ålder blir många gubbar onödigt griniga! Jag har själv lagt märke till att jag irriterar mig extra mycket på folk som inte respekterar andra. Många gånger har jag bitit mig i läppen och gått vidare, men ibland måste jag bara säga till! Jag vet inte om det har någon betydelse, men åtminstone hoppas jag att det kan ge en tankeställare.

Just nu är vi alla kollektivt griniga på minister Riikka Purras gamla blogginlägg, som enligt mig klart visar på hennes värdemätare. Visst kan man be om ursäkt för sina skriverier, men värdegrunden sitter djupare än så. Man kan säga en sak för att passa in och tänka något helt annat! Det är skrämmande läsning som visar vilken syn man kan ha på sin medmänniska. All orsak att vi är griniga!

Under sommarens varma dagar har vi åkt till centrum för att handla mat och i hundburen har vi vår kompis Svante. Butiken har tänkt på oss hundägare och ordnat med skuggplatser för våra bilar. Tyvärr är dessa platser oftast upptagna och hur jag än tittar i bilarna finns där inga fyrfotade vänner. En dag blev jag så grinig så jag frågade den välklädda damen vad hon hade för hund, vilket hon inte hade. Försökte förklara för henne att våra fyrfotade vänner inte får lämnas i en varm bil och därför har butiken dessa p-platser. Trots att jag var grinig informerade jag vänligt och jag tror damen i fråga inte parkerar där någon fler gång, åtminstone hoppas jag det.

Vi utgår många gånger från att det är ungdomar som uppför sig störande och irriterar gamla gubbar till vansinne, men så behöver det inte vara. Det är nog egoisterna som sätter sig framom andra som irriterar mest. Visst stör det mig när gossarna som just fått körkort lämnar sin bil på tomgång strax utanför affären eller spelar sina dansbandslåtar med max basdunk som kan störa en hel festival, eller konfirmanderna som håller låda i kyrkan så att man glömmer lyssna på prästen. Ungdomars beteende brukar lugna sig, men för vuxna som nonchalant inte bryr sig om andra, där kan hoppet vara ute.

Följer jag min magkänsla borde man alltid prata med dem som inte sköter sig, men samtidigt vet jag att många anser att man inte skall bry sig i andra. Speciellt föräldrar till tonåringar kan  bli nog så upprörda om det framkommer någon kritik på deras gullungars beteenden. Förr hette det att det krävdes en hel by för att uppfostra någon, men det var ju förstås då jag var ung och vi var kanske värre?

Nej, nu inget mer gnällande. Dags att se framåt mot spelningar på Cornelia 19.7 och Strandhem 26.7.

Hoppas vi ses vi något av dessa tillfällen!

© David Strömbäck 2014