From the Blog

När den svage drabbas

Jag är knappast den enda som börjar bli uppgiven av alla förkylningar och influensor som härjar.  Som tur är har jag en ”kreativ paus” och inte behövt avboka några uppträdanden, vilket känns skönt. Det är inte kul om man ställt till med konsert eller något i den stilen och febern tvingar en att vara hemma i sängen! Så kanske lite tur i oturen kan man säga.

Covid med alla dess restriktioner har garanterat försvagat åtminstone mitt immunförsvar. Detta i kombination med ett barnbarn som är på dagis och gärna vill pussa moffa och mommo, då kan det bli lite extra tuffa virusangrepp antar jag. Sedan jag insjuknade i covid i oktober har jag haft en konstig trötthet och tyvärr inte kunnat motionsträna i samma utsträckning som förut, vilket förstås påverkar.

Medan jag tillfrisknade från en rejäl förkylning med feber anlände min nya trombon och jag ville förstås spela, vilket jag gjorde när orken tillät. Flunsan övergick i en rejäl sinuit. Behandlade den hemma en vecka, men blev satt på antibiotika när det inte gav sig. Efter några dagars antibiotika började livet återvända och jag kände mig friskare än jag gjort sedan covid. Fick vara frisk en vecka, sedan bröt en ordentlig flunssa ut. Rösten blev som om jag druckit Whisssshcy en hel vecka och efter en rejäl febertopp med personligt nytt rekord kom hostan. Nu har febern gått ner och hostan finns kvar. Lever nu på hoppet att det får räcka nu! Nåja norovirus finns ju ännu!

Började fundera på förloppet. Kan trombonen ha någon roll i denna kedjereaktion? @ping alla mina läkarbekanta. Skulle vara kul att höra hur ni tänker. Själv funderar jag på tryckförändringen som sker i munhåla och näsa när man spelar ett blåsinstrument. Kan man ha tvingat upp basiluskerna i bihålorna? Hittade annars en intressant artikel gällande allergiska symptom och musiker https://docplayer.se/5225286-Allergiska-besvar-av-musikinstrument-nils-e-eriksson-halmstad.html Eftersom många instrument är tillverkat i China så kan säkert en del med konspiratorisk läggning ha funderingar om aggressiva basilusker inne i blåsverket.

Nu lite mjölksyratabletter som jag själv tror på och Berocca som jag sedan kissar ut!

© David Strömbäck 2014