From the Blog

Det var den semestern det!

Denna sommar blev lite annorlunda eftersom vi försökte ha vår semester redan i juni. Vädret var helt ok och vi flyttade ut till vår holme där vi tog en dag i taget och försökte få distans till vardagen.
Juni månad är tyvärr inte en lyckad semestertid för mig. Allt snurrar på som vanligt för att sedan bromsas upp i juli när stora delar av Finland stannar upp. Det blev att tillbringa en del av tiden vid datorn, klia sig i huvudet och fundera.

Semesterfeeling
När två veckor gått började jag ändå känna av en viss semesterfeeling. En känsla av att inte bry sig hur man går klädd eller hur länge man använt samma byxor och t-shirt. Ganska skön känsla faktiskt! Skägget växer och man börjar alltmer likna typerna i storstädernas undre värld. När man vistas på en ö utan kontakt till övriga världen bryr man sig helt enkelt inte hur man ser ut.

Gudrun
Juni månad var blåsig och ute i havsbandet fanns det inte riktigt många dagar som lämpade sig för segling med liten båt. Trots allt lyckades jag pricka in flera fina dagsseglatser med ”Gudrun” som är en göteborgseka gjord i trä.

Att sitta i en träbåt nära vattenytan och låta vinden föra en framåt, och samtidigt lyssna till vågorna som kluckar mot skrovet är kanske något av det mest rogivande jag vet. För några år sedan skrev jag ”Segellåt” – gå gärna in på Spotify-länken och lyssna på den. Den får beskriva känslan och ge lite sommarfeeling.

Här kan du lyssna på Segellåt

Måste medge att det kändes lite omotiverat tungt att gå tillbaka till jobbet när man visste att många andra påbörjade sina ledigheter, men efter någon dag snurrade det på i nästan normal takt igen.

Ny musik
Nu ser jag framemot att få gå in i studion i augusti och producera 3 nya låtar. Jag hoppas kunna presentera resultatet för er under hösten. Låtarna handlar om olika händelser, som påverkat mig och gett mig nya insikter.  Jag skall återkomma till låtarna och det jag vill förmedla så småningom.

Förtröstan – en utmaning
Denna sommar har jag jobbat med ett begrepp som kallas ”förtröstan”. Något jag personligen alltid haft svårt att omfatta. Man vill att saker skall ordna sig, men man har inte tålamod och mod att invänta resultat. Jag hoppas kunna bli bättre på detta för det skulle göra tillvaron så mycket lättare. I ett sommarprat av biskop Björn Vikström tog han upp detta begrepp och uttryckte sig ungefär; om Gud har satt mig i denna situation får han väl se till att det ordnar sig. Ganska skön känsla om man kunde omfatta ett sådant resonemang. Som sagt jag jobbar på det.

Starkt sommarprat
Ett annat sommarprat som berörde mig starkt var politikern Maarit Feldt-Rantas sista farväl till offentligheten. Att kunna vara så tacksam och positiv till livet, när man endast har en kort förväntad tid kvar att leva, tog tag i mig rejält. Det gav perspektiv och jag uppfylldes av personlig tacksamhet inför livet. Dessutom hade hon valt mycket vacker musik som tilltalade mig.

Ha en fortsatt skön sommar!
David

© David Strömbäck 2014