From the Blog

Välkommen med i projekt ”puzzel”!

Nytt musikprojekt

Mitt nya musikprojekt ”puzzel” drar igång och jag vill gärna ha med dig i mitt projekt!

Du som följer mig på instagram (stromback_david) har kanske märkt att jag använder #davidspuzzel på en del av mina bilder. De bilder som samlas under #davidspuzzel är bilder som berättar om viktiga tillfällen och händelser som bidrar till mitt eget livspuzzel.

#puzzelvänner
När ni postar bilder på Instagram hoppas jag att ni använder #puzzelvänner på de bilder som är viktiga för er i ert livspuzzlande. Inga förskönade glansbilder utan verkliga bilder som betyder något för dig. På så sätt kan bilderna ge inspiration och mod att kanske våga berika våra egna liv med nya puzzelbitar.

Vårt livspuzzel har inga färdiga motiv. Framför oss finns bitar grundade på vår personlighet, intressen, fallenhet, resurser och begåvning. Genom att välja puzzelbitar bygger vi själva upp våra liv och skapar samtidigt ett personligt och unikt motiv.

Kanske det ligger puzzelbitar framför oss som bara väntar på att få ingå i vårt livspuzzel, men som vi inte vågar plocka upp och använda? Det kanske finns bitar vi inte ens tänkt på, som möjligtvis skulle passa riktigt bra i eget puzzel?

Vill förmedla något
För mig handlar musikskapande om att förmedla något till mina lyssnare. Det kan vara en tanke, en känsla eller en uppmuntran till att våga. Våga göra det där man kanske tänkt, men inte riktigt haft mod till. Kanske handlar det om att våga dyka ner i sina egna känslor och möta de hjärnspöken som hindrar en att våga leva på riktigt. Eller så handlar det om att bryta invanda mönster och sluta bry sig i vad andra tycker.

Musiken har för mig varit en form av egen terapi, där jag själv fått mod att använda nya puzzelbitar. Puzzelbitar jag kanske aldrig annars skulle våga använda, men som med tiden vidgat min bekvämlighetzon och gjort det möjligt. När man lagt en puzzelbit vet man aldrig var man hittar nästa. Den kan dyka upp vid de mest konstiga, oanade tillfällen.

Ny musik
Jag har skrivit en del nya låtar under våren och nu är det dags att gå in i studion och se vad musikproducent Mikael Svarvar med musiker lyckas skapa av materialet. Under hösten planerar jag presentera första låten i projektet.

Medan jag väntar på att få presentera ny musik för er vill jag engagera er i projektet med Instagram #puzzelvänner. Jag blir glad om du vill delta och väntar med spänning!

(Ps. jo jag vet att pussel skrivs med 2 S, men denna gång skriver jag puzzel med 2 Z )

Tack på förhand!

© David Strömbäck 2014