From the Blog

Projekt Respekt 2022

Nytt musikprojekt

Årets nya musikprojekt har temat ”Respekt”. Det är ett genomgående tema för fyra nya låtar som jag skrivit under hösten. Låtarna är nu färdigt arrangerade och 26.2 går jag tillsammans med några utvalda musiker in i Midas studio för att förhoppningsvis skapa ett bra sound och en bra feeling för er lyssnare.

Respekt är titeln på en av låtarna, men temat genomsyrar även de övriga låtarna. Temat intresserar mig eftersom jag har märkt att vi alltmer distanseras från varandra. Vi går in i våra egna bubblor och tappar alltmer förankringen till en verklighet där olika åsikter och uppfattningar borde få utrymme.

Tonen i de diskussioner som förs på sociala medier har blivit allt hårdare och det märks att många utgår från att egna åsikter är de enda rätta.

Jag har en känsla av att Misstroende mot myndighetspersoner har ökat och umgänget mellan generationerna minskat. De unga får inte den input de behöver få för att utvecklas till trygga vuxna och vi äldre får inte den inspiration och glädje från de unga som vi behöver för att hålla oss unga i sinnet.

Jag tror fortfarande att vi behöver varandra och att vi skall visa varandra respekt. Vi mår bra av att respektera professionella när vi behöver hjälp, vård och vägledning och vi behöver varandra för att orka möta livets alla vändningar. Det blir jobbigt att leva om vi inte kan känna tillit till våra medmänniskor.

Att skapa och producera egen musik är något jag gärna vill dela med mig av, därför skulle det kännas meningsfullt att göra detta projekt tillsammans med mina vänner och följare.

Ordet respekt – vad väcker det för tankar och funderingar hos dig?

Gör så här: Ta en bild och sätt ut bilden på din instagramsida. Skriv gärna några rader vad Respekt betyder för dig och sätt #projektrespekt2022 under bilden. Då kan vi dela detta tema tillsammans och bli inspirerade av varandras inlägg.

Vad tycker du vi borde visa respekt för? – Ta en bild och dela med dig. (Det kan vara en vän, föräldrar, barn,  djur, myndighetsperson, natur, polis, lärare, politiker… Listan kan bli lång, det är upp till er vad ni vill lyfta).

Jag kommer också att sätta ut en del bilder och så delar jag min musik med er vartefter låtarna blir färdigt producerade.

Första låten blir troligtvis ”Morfar ” eftersom den är mest aktuellt för mig just nu. Sedan släpper jag ”Töntens lovesong” som mina följare röstade fram. Titellåten ”Respekt” planerar jag ge ut som nr tre följt av ”Moder Jord” där jag bl.a. funderar en del över miljön och framtiden.

Jag skulle bli riktigt glad om du vill bli en del i detta projekt tillsammans med mig.

Hoppas du vill vara med.

Tack!

© David Strömbäck 2014