From the Blog

Premiärdags

Ikväll är det premiär för mitt projekt ”Puzzel – En musikalisk kontemplation”.
Turnén som pga coronan ej var möjlig, omvandlades till en musikdokumentär.

Det tidigare beviljade bidraget för turnén från Kulturfonden och Konstsamfundet blev grunden för detta, men utan sponsorerna Luckan i Sydösterbotten, Lokal Tapiola Österbotten, Närpes Rotaryklubb och Preston.fi skulle det inte ha varit möjligt att genomföra.

Susanne Skata på Sus productions tände på min idé och sporrade mig att våga ta detta projekt till en ny nivå. Tillsammans med mina musiker under ledning av kapellmästaren Mikael Svarvar träffades vi en kall februaridag i Frans Henrikssonsalen i Närpes för att göra en livespelning med filmteamet. Samma dag filmade vi även intervjuerna. Under hela veckan gjorde jag också en videodagbok som man får se glimtar av i filmen.

Efter en lång coronahöst var det otroligt inspirerande att träffas och spela tillsammans. I filmen ingår tre hela låtar live, men vi bandade även 2 helt nya låtar som man kan höra några takter från i filmen. Dessa kommer jag att ge ut som livesinglar och live videon efteråt.

Vi funderade länge hur vi skulle få ut detta projekt till publiken, men det löste sig otroligt bra när HSS media gillade filmen och erbjöd sig marknadsföra och sända dokumentären via deras sajter.

Så ikväll kl 19.00 (22.4) kan ni se Puzzel dokumentären via HSS medias kanaler. (Vasabladet.fi, Ot.fi och Sydin.fi)

© David Strömbäck 2014