From the Blog

Mina funderingar kring nya låten

På vandring i träsket – släpps 3.10-2019

Nästan varje dag går jag, med min hund Svante, på en gammal grusväg som omges av åkrar med någon enstaka grå gammal lada. I folkmun kallas platsen ”träsket”. Här går jag varje dag utan att desto mera reflektera över omgivningen. Mina ögon har vant sig. Visst märker jag årstidernas växlingar, men de hör till det vanliga. Från dystra brunsvarta plogskivor till spirande gröna groddar som förvandlas till böljande sädesfält, för att sedan skördas och plogas ner igen. Sedan täcks allt in under det vita snötäcket.

De allra flesta dagar går jag här och traskar fram, oavsett årstid eller väder. Jag känner mig hemma här.

En kväll hösten 2012 gick jag denna väg precis som vanligt. Jag var inte speciellt glad, men inte heller särskilt ledsen. Kände mig vanligt trött efter en arbetsdag. Det höll på att bli mörkt. Månen lyste klart i öster samtidigt som en svart molnvägg välde över mig och hunden från väster. Samtidigt svepte en dimslöja in ladorna på åkern. Jag gick förbi en bäck där jag hörde vattnet porla. Höstens löv låg likt en färgglad matta på vägen. Och då började det snöa ymnigt. Här gick jag tillsammans med min hund och skapade egna spår i den nyfallna snön.

Den vanliga dagslunken i detta välbekanta träsk hade plötsligt förvandlats till ett otroligt mäktigt skådespel. Ett skådespel som gick under huden och dök djupt in i mig. Jag blev starkt berörd av denna händelse.

Den något annorlunda upplevelsen gjorde starkt intryck på mig och gav mig en behaglig upplevelse av lugn och förnöjsamhet. Jag hade berörts!

Några dagar senare skrev jag texten till denna låt.
Nästan 7 år senare satt jag vid pianot och lekte med harmonier. Det föddes en låt. I min skrivbordslåda låg en text från 2012 – den passade perfekt!

”På vandring i träsket”.
Text & musik: David Strömbäck
Musikproducent: Mikael Svarvar
Musiker: Mikael Svarvar, Janne Hyöty, Markus Söderström, Stefan Brokvist, Emma Strömbäck, Sofia Eklund, Rickard Slotte.

Studio: Midas studios (tekniker Petter Erikslund), AIM studio (Kjell Lolax)

Mixning: Kjell Lolax
Mastring: Lars Rosin

© David Strömbäck 2014