From the Blog

Hur blev året 2019?

För ett år sedan skrev jag ner lite tankar när jag summerade det gångna året, där jag önskade att jag skulle få mera tid för min musik. Nu sitter man här igen ett år senare och konstaterar att önskan faktiskt gick i uppfyllelse. 2019 blev ett riktigt intressant och givande musikår.

Tre nya låtar har producerats, och en av dem släpptes denna höst. Låten tog sig in på radions spellista och gav mig dessutom en hel del publicitet i pressen. Nästan samtidigt som jag släppte ”På vandring i träsket” startade jag även en musikalisk talkshow ” I Soffan” tillsammans med Nanna Rosengård. Konceptet blev en riktig succé och det ser ut att få en fortsättning även 2020, med start redan i januari.

Vad skrev jag för ett år sedan?
Det är ganska intressant att vrida tillbaka tiden ett år och läsa vad jag då skrev i mina funderingar. Ni som har följt mina funderingar minns kanske att jag beslöt försöka besöka kyrkan regelbundet för att se om det påverkar mig som människa. Faktum är att under 2019 har jag gjort min fru sällskap (eftersom hon jobbar som präst i Vasa) så ofta det har varit praktiskt möjligt. Det har dessvärre inte blivit varje söndag, men kanske 1-2 gånger per månad i snitt.

Påverkar kyrkan mig?
Ja – vad skall man svara på detta? Man borde kanske fråga mina närmaste om de märker av någon förändring. Några stora revolutionerande förändringar märker jag inte själv, men jag upplever att jag gärna går till kyrkan. Det är på något sätt en viljehandling från min sida. En ny rutin som gör det möjligt att stilla sig och unna själen en stunds avkoppling från all övrig uppkoppling.

Skönt i själen
Det brukar i regel kännas skönt i själen efteråt. Nattvarden har blivit något av en ”helig stund” för mig. En stund när man delar sin tro och tvivel med alla andra som finns i kyrkan den söndagen. Jag vet i stort sett ingenting om de människor som besöker kyrkan, men ändå känner jag en gemenskap med dem. Det är svårt att beskriva, det behöver upplevas.

Mera medveten
Jag har också märkt att jag blivit mera medveten om livets realiteter eftersom man varje söndag läser upp namnen på alla barn som blivit döpta och även namnen på alla som lämnat denna tillvaro – följt av tystnad och orgelmusik. Jag börjar förstå att tillvaron är begränsad och kanske tiden borde användas mera till det man verkligen anser viktigt.

Nöjd?
Eftersom jag fått syssla med det jag gillar mest – musik, får jag väl känna mig nöjd med året som gått. Mitt Puzzelprojekt har öppnat upp en hel del nya vägar som jag skall försöka orientera mig fram på. Man vet aldrig vart nya vägar leder och det gör livet spännande.

Ny låt 16 januari
Nu närmast släpps låt nr 2 ”Puzzel” den 16.1 följd av 3.dje låten ”Dagen efter ledsen” den 13.2.
”I Soffan” besöker Pörtom kyrka 12.1 och Sundom Kyrka 19.1
5.2 deltar jag i Svenska Österbottens samfunds jubileumskonsert i Vasa och
Lördagen den 7.3 planeras en egen konsert i Frans Henrikssonsalen i Närpes. Det blir en livespelning med mina studiomusiker, där vi presenterar både nya och lite äldre låtar. Dessutom skall jag presentera det bildmaterial som mina #puzzelvänner på Instagram bidragit med till Puzzelprojektet.
Så 2020 börjar minst sagt aktivt för min egen del.

Fortsättning följer
Jag försöker uppdatera det som händer här på bloggen och om jag får någon revolutionerande insikt eller uppenbarelse från ovan, skriver jag det i bloggen 🙂

Under tiden fortsätter jag med att bryta isen!

Önskar er alla ett riktigt gott och intressant nytt år!
David

© David Strömbäck 2014