From the Blog

Ett speciellt år av tystnad

Igår fick jag fira ytterligare ett år av mitt livspussel. Ett år som varit helt annorlunda. Vem skulle ha trott att vår tillvaro skulle ändras så radikalt. Därför värmer extra mycket när jag ser alla era hälsningar på FB. Man är kanske inte så ensam som man ibland känner sig. Det känns bra, tusen tack!

Det här coronaåret har ändrat på så väldigt mycket. Tempot har skruvats ner radikalt vilket gjort gott åt mig. Likaså har det inte heller varit någon idé att försöka ställa till med några event, vilket förstås även gjort tillvaron lugnare.  Hemmet har fått bli den viktigaste platsen där allt skall hända. Är man påhittig kan man börja odla, baka, komponera, skriva o.s.v. vilket berikar ens dag. Tyvärr saknar jag publiken och att få möta och beröra lyssnarna med musik, men jag är ändå lyckligt lottad som inte behöver försörja mig på musiken. Mina tankar går till alla musikervänner som tvingas vänta och vänta på bättre tider.

I våras när jag var tvungen att inhibera min presentationsturné tyckte jag det inte var någon mening med att fortsätta skriva låtar, eftersom ingen kommer att höra dem, men på hösten slog kreativiteten till igen och det rann till nya idéer. Samtidigt fick jag även möjlighet att påbörja en digital satsning som kommer att bli det största jag gjort under min karriär. Arbetet är på slutrakan och jag kommer att berätta mera om detta projekt om några veckor.

Summa summarum är livet trots allt spännande. Ur svårigheter kan något nytt födas. Vår tillvaro kanske aldrig går tillbaka till vad vi är vana med, men jag tror och hoppas att kreativiteten kan hitta nya vägar. Under tiden lönar det sig att ta vaccin, hålla avstånd, använda munskydd och sprita sina händer – det tror jag på!

© David Strömbäck 2014