From the Blog

Dags för summering

Med facit i hand kan konstateras att 2017  varit ett år där  mitt civila jobb tagit det mesta av min tid och energi. Skall man hålla på aktivt med musik idag får man ligga i. Visserligen får man spela och uppträda gratis hur mycket som helst, men jag har valt att vara lojal mot branschen och anser att varje musiker är värd sin lön.

Mitt i allt kaos med massor av jobb + ett byggprojekt av en sommarstuga ute på en holme, drabbades jag av kreativitet, konstigt nog. En ny låt “Är det du” föddes och via den uppstod kontakter till nya musiker och producenter. Pianisten och producenten Mikael Svarvar steg in i projektet och tillsammans med honom påbörjade vi ett samarbete som jag hoppas kan få en fortsättning.

Äkta stråkar, akustiska instrument, bra tekniker, suveräna musiker, videoproducenter osv. För mig blev det till en fantastisk upplevelse och ny musik. När vi lanserade låten på hösten fick vi ett mycket fint mottagande. Vi var alla hoppfulla över att också vår egen radio Vega skulle ge rum för denna nya musik, men tyvärr så ville man inte ge rum för den på spellistan. Vi blev nog alla lite besvikna över detta och hade svårt att förstå Vegas policy.

När vi var i studion bandade vi även in låt nr 2 som kommer att lanseras i januari. Jag får lov att återkomma till den en bit in på nya året. Vi tror och hoppas att du kommer att gilla den också.

Min önskan inför nya året är att jag skulle kunna ta mig lite mer tid för musiken och ha möjlighet att komma ut och träffa min publik  oftare. Det skulle vara trevligt att presentera de nya låtarna live för er!

Gott Nytt År på er alla!
David

 

© David Strömbäck 2014