From the Blog

Året som gått 2016

2016 började med singelsläpp och slutade med julsång.

I 10 år har jag nu hållit på med min musik. Trevliga intensiva år som gett mig en hel del nya erfarenheter och vänner.

Singeln “Berätta för mig” släpptes i januari och sedan har året snurrat på med diverse projekt. Det har blivit en hel del privata gigs med gitarren som kumpan. Det är ett trevligt koncept och man kommer på något sätt mycket nära publiken. Det har blivit en hel del föreningar, intresseorganisationer, fester och kyrkor som jag fått besöka under året.

Kulturfonden gav mig uppbackning för att kunna göra en turné i gymnasierna i Österbotten. Hösten drog undertecknad + 4 musiker ( Stefan, Egon, Per och Victor) iväg till Karleby, Korsholm och Närpes för att möta en ny ung publik. Det blev att dela med mig av min “livsvisdom och musik”. Alla i bandet gillade konceptet och det funkade otroligt bra. Jag hoppas att vi får möjlighet att fortsätta projektet i någon form.

På våren fick jag en ny kompis. Hans namn är Svante och han är en Bearded Collie. Jag har ännu inte riktigt bestämt mig om han inspirerar eller hämmar min musikaliska kreativitet. Hunden är alltid tillsammans med mig och när jag sjunger lite mäktigare låtar – då sjunger han med! Här är ett litet klipp som bevis för hans förmåga.

Både Svante och jag har många låtmelodier som ligger på lager, men steget att gå in i studion har ännu inte tagits. Musikklimatet har på många sätt ändrats och för oss som inte gör mainstream musik saknas det för tillfället forum att nå ut genom – tyvärr. Trots det behöver man ha projekt och utmana sig själv och tänja gränserna. Därför hoppas jag att 2017 kommer att bli ett intressant år. Studiodörren står öppen och det är bara att kliva in 🙂 Den som lever får se! Måste fundera om Svante skall med eller inte ?

Gott Nytt År till er alla och tack för att ni följer med mig på min musikaliska livsvandring.

/ David

 

© David Strömbäck 2014