From the Blog

Andra live singeln – Dagarna går

Dagarna går är min andra live singel som kom till i samband med filmningen av musikdokumentären Puzzel. Låten är speciell och annorlunda eftersom texten har skirivits av en barndomsbekant som jag inte träffat sedan tonåren. Tommy Söderlund flyttade till Stockholm i unga år och våra vägar har inte korsats förrän jag av en händelse fick ta del av hans facebookinlägg.

Tommys finurliga texter fick mig att stanna upp och jag tog mig friheten att fråga honom om han skrev regelbundet. Han återkom och berättade att han gärna skriver ner sina tankar och funderingar. Eftersom jag själv minns hur besvärligt och svårt det kan vara att dela med sig av det man skapat, uppmuntrade jag honom att skicka några texter till mig.

Tommy nappade på erbjudandet och Dagarna går inspirerade mig till en ny låt. Efter några smärre textjusteringar passade texten bra och jag beslöt ta med låten i mitt filmprojekt och samtidigt spela in en live singel med både låt och video.

Både texten i låten och Tommys och mitt samarbete visar på att det kan vara bra att sköta om gammal vänskap. Bägge parter kan gynnas.

Låten är filmad och bandad live i Frans Henrikssonsalen i Närpes  11.2.2021.

Text: Tommy Söderlund
Musik: David Strömbäck

Arr: Strömbäck / Svarvar
Musiker:
Mikael Svarvar  – piano, kör
Marcus Söderström – bas
Stefan Brokvist – trummor
Victor Strömbäck – gitarr
Rickard Slotte – trumpet
Emma Strömbäck – kör

Ljudteknik: Stefan Backas
Film: Susanne Skata / Sus productions

Lyssna på låten…

Se videon…

© David Strömbäck 2014