From the Blog

Rodnande Romantiker

Hör du också till dem som 14 februari kl. 16.15 står i en blombutik och trängs bland ortens män och samtidigt inser att det är marknadskrafterna som tvingat dig dit? Kanske har du försökt spjärna emot, men till sist gett efter för grupptrycket? I min hemstad verkar det ha blivit ett årligt krav att snällt foga sig i denna trend.  Allt från rodnande svetssotiga ansikten i smutsiga arbetskläder till osäkra välpolerade hakor i kostym trängs i ortens blomsterhandel. En obekväm tystnad råder!

Alla hjärtans dag är här för att stanna!  Vackert så – bra för handeln och glädjande för de flesta mottagare av blombuketten. Men ack den man som inte bryr sig eller glömmer!
Marknadskraften har igen fostrat oss till ett nytt beteende – inget ont i det. Vi fogar oss snällt men samtidigt blir det på något sätt obekvämt och krystat.

Vad är bättre än att visa sin uppskattning till någon man gillar, men det skulle kännas mera naturligt att göra det spontant när man själv tycker det är lägligt. I stället för ett tvångsbeteende en gång per år – kanske rent av en spontan glädjeyttring fler gånger per år?

Idag är dagen då hjärtan skall hyllas!

Här kan du se videon…

_____________________________

Rodnande romantiker är min andra låt i samarbetet med musikproducent Mikael Svarvar.
Första låten ”Är det du” släpptes hösten 2017 och nu är det dags för en uppföljare.

Rodnande Romantiker är inspelad i Midas Studios med Petter Erikslund som tekniker, samt i AIM studio med Kjell Lolax som tekniker.

Text och musik: David Strömbäck
Arrangör, dirigent och pianist: Mikael Svarvar
Bas: Marcus Söderström
Trummor: Stefan Brokvist
Percussion: Patrick Lax
Gitarr: Peter Enroth
Stråkar: Stråkkvartett ur Vasa Stadsorkester
Mixning: Kjell Lolax

Musikvideo: Daniel Hjerppe

© David Strömbäck 2014