From the Blog

Finsk midsommar och snart bryggspelning

Den finska sommaren är i full gång med temperaturer på + 10 grader, kraftiga nordanvindar och regn. Precis som det brukar vara. Ändå går vi och hoppas på en skön sommarvärme.

För tre år sedan spelade jag och mitt band på gästbryggan i Kaskö. För oss i bandet blev det en minnesvärd kväll. Solen sken, vinden var måttlig och det var ganska varmt och skönt. Gästhamnen var överfylld med segelbåtar och vi möttes av en publik som visade sin bästa sida. Bättre än så kan det inte bli. Förra året försökte vi göra repris på upplevelsen, men då höll vi på att frysa ihjäl! Gästhamnsvärdarna spikade upp presenningar, samlade in filtar och varma kläder till den publik som ändå vågade sig ut. Egon (min basist) fick låna en rejäl dunjacka och jag klädde på mig seglarställ för att överhuvudtaget kunna vistas på scen. Det värsta vi varit med om tyckte mina musiker.

IMG_0348Kaskö

Onsd. den 1.7 skall vi göra ett tredje försök. Vi hoppas på fint väder och att publiken hittar ner till gästhamnen. Om vädret bråkar med oss flyttar vi in i Blahdska gården. Vi är redo att utmana den finska sommaren! Joina oss!

© David Strömbäck 2014