From the Blog

Är det du?

Hör du till dem som någon gång vistats ute i naturen och plötsligt drabbats av en känsla som berör så djupt att det känns ända in i själens mitt?

För mig kan det hända vid en vacker solnedgång, när solen tränger bort regnet och lyser upp en regnbåge, mitt ute på öppet hav när vinden tar tag i skutan eller djupt inne skogen där höga tallar vajar för vinden.

Jag undrar ofta över varifrån dessa stora känslor kommer? Varför berör den mig så djupt?  Är det vår historia som gör sig påmind? Är det något i mitt sinne som inte normalt fungerar, men öppnas upp av dessa upplevelser. Eller är det någon / något som finns i dessa element som vill kommunicera med mig?

Frågar – Är det du?

Efter att min sångcoach med milt tvång lett in mig på olika sångstilar har det även smittat av sig på min låtskrivning. Låten ” Är det du ” kom ovanligt plötsligt till mig och av en tillfällighet kom jag samtidigt i kontakt med musikern Mikael Svarvar. Han blev intresserad av mitt projekt och vi beslöt att pröva samarbeta. Mikael tog till sig mina funderingar och önskningar samtidigt som jag överlämnade ansvaret för arrangemang och musikproduktion till honom.

Med facit i hand kan jag inte vara annat än nöjd! Mikael hittade genast mitt musikaliska språk och jag tycker hans arrangemang för bl.a. stråkkvartetten lyfter hela produktionen. Projektet fick även en ny krydda med strålande duktiga musiker i Marcus Söderström (bas), Stefan Broqvist (trummor) och Peter Enroth (gitarr) samt en stråkkvartett – bestående av Liisa Makkonen, Nana Raitaluoto, Anna-Leena Merikivi samt Carla Kuotila från Vasa stadsorkester.

Musiken spelades in i Midas studio med Petter Erikslund som tekniker. Efter detta flyttades projektet över till AIM Studio där Kjell Lolax fick jobba med sången, mixningen och soundet. Lars Rosin (Swe) var även med i mixningsskedet och mastrade sedan låten. Sångcoachen Sonja Biskop peppade mig i rätt riktning och såg till att jag sjöng som hon ville (nästan).

Att visualisera låten med en musikvideo blev även aktuellt. Dennis Storhannus på Buttergoose media tog på sig detta.

Musik som hobby är en blandning av förtjusning, ångest, glädje och sorg. När känslan är som bäst vill man sprida musiken till alla, när det känns som sämst funderar man på varför man utsätter sig och sina åhörare för dylikt.

Trots allt – Välkomna att lyssna!

 

Intresseklubben kan notera att vi även producerade ytterligare en låt som släpps nytt år inför Alla Hjärtans dag! Den heter ”Rodnande Romantiker”.

© David Strömbäck 2014